Selecteer een pagina
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Bedrijfsbezoek Bakkerij Pater

29 juni 2023 | 14:30 - 18:00

Op donderdag 29 juni 2023 staat er een uniek bedrijfsbezoek op het programma van Ondernemend Koggenland. We gaan op bezoek bij Bakkerij Pater in Avenhorn. Volgend jaar bestaat dit prachtige familiebedrijf 100 jaar en inmiddels is de vierde generatie werkzaam in deze bakkerij. Op dit moment staan Johan en Marleen Pater aan het roer, en houdt hun dochter Renee zich bezig met HR.


Renee en Johan Pater
Foto: Dida Mulder

Marleen en Renee nemen ons mee in de geschiedenis van het bedrijf. Hoe het bijna 100 jaar geleden begon met Jan en Anna en waar ze op dit moment staan. Er is ontzettend veel veranderd in die 100 jaar. Hoe is het om in een familiebedrijf te werken? En hoe kijkt de nieuwe generatie aan tegen het bedrijf en het vak?

Na dit boeiende ondernemersverhaal trekken we ons bakkersjassen aan en zetten we mutsjes op. Alles voor de (strenge) hygiëne eisen waar je als bakkerij tegenwoordig aan moet voldoen. Vroeger organiseerde Bakkerij Pater veel rondleidingen, maar tegenwoordig is het, mede vanwege de strenge eisen, een unicum dat je echt binnenkomt in de bakkerij. Renee en Marleen zullen ons tijdens deze rondleiding van alles en nog wat vertellen over het proces van dit prachtige ambacht.

Na de rondleiding neemt Marleen Pater ons mee in het verhaal van Bake for Life. Marleen is voorzitter van deze stichting, die zij bijna 25 jaar geleden oprichtte. Bake for Life bouwt bakkerijen in Oeganda en Kenia, zodat gehandicapten, wezen, kindsoldaten, alleenstaande moeders en mensen die door omstandigheden op jonge leeftijd school hebben moeten verlaten het bakkersvak leren. Het aanleren van dit traditionele bakkersvakmanschap geeft deze mensen een eerlijk bestaan. Met het bakken verdienen ze een salaris waarmee ze in hun eigen levensonderhoud voorzien. Op dit moment heeft Bake for Life vijf bakkerijen in Oeganda en Kenia. Voor onze ruim 140 werknemers en hun families maakt Bake for Life het verschil met uitzicht op een betere toekomst, met ruimte voor dromen die uitkomen.


Marleen Pater (rechts) met de vrijwilligers van Sogges
Foto: Robert Gieling

In Avenhorn doet Marleen er ontzettend veel aan om geld in te zamelen voor Bake for Life. Aan ideeën en energie geen gebrek, niets is Marleen teveel. Zo richtte zij Kringloop & Kadowinkel Sogges op. Alle opbrengsten van deze winkel waren voor het goede doel. Ze vertelt ons met liefde en vol passie over Bake for Life, Sogges en alle andere initiatieven die zij heeft ontplooid voor dit goede doel. Uiteraard gaat zij met regelmaat naar Oeganda en Kenia om kennis te delen en de banden warm te houden. Laat dat maar aan Marleen over, het komt voor de bakker!

Programma

14.30 – 15.00 uur: Inloop
15.00 – 15.05 uur: Welkomstwoord van de voorzitter
15.05 – 15.30 uur: De historie en toekomst van Bakkerij Pater door Renee Pater, de vierde generatie
15.45 – 16.00 uur: Korte pauze + voorbereiden op rondleiding
16.00 – 17.00 uur: Unieke rondleiding door de bakkerij
17.00 – 17.30 uur: Marleen Pater over Bake for Life, Sogges etc.
17.30 – 18.00 uur: Netwerken onder het genot van een hapje & drankje

Locatie
Bakkerij Pater
Koningsspil 25
1633 GL Avenhorn

Aanmelden en kosten
Wil je ook een uniek kijkje in de bakkerij? Meld je dan snel aan via info@ondernemendkoggenland.nl
Tip: er is beperkt plaats, dus verzeker jezelf van een plekje!

Voor leden van Ondernemend Koggenland, is het bedrijfsbezoek bij het lidmaatschap inbegrepen. Voor introducés vragen wij een bijdrage van 25 euro. Leden gaan voor op introduces.

Gegevens

Datum:
29 juni 2023
Tijd:
14:30 - 18:00