Selecteer een pagina

Ondernemend Koggenland
Nieuwsbrief 6
1 september 2015

Nieuws Ondernemend Koggenland

De ‘Dikke van Dale’ geeft als definitie van netwerken “zijn best doen zoveel mogelijk invloedrijke mensen te leren kennen”  (Er staat zijn – dat geloof je toch niet). Wikipedia is wat uitgebreider en eigentijdser “tijdens een gelegenheid relaties onderhouden en nieuwe relaties opdoen’.
En dat laatste is ook het streven van Ondernemend Koggenland. Doel van een netwerkclub moet niet alleen zijn ‘wat zit er voor mij in’, maar ook ‘wat kan ik brengen’ en ‘hoe kan ik een ander verder helpen’. Dat daar dan, uiteindelijk, zakelijke transacties uit voort komen is evident. De eerste matches zijn al een feit.

In september gaan de activiteiten van Ondernemend Koggenland weer van start. Elders in deze nieuwsbrief vind je een overzicht van de komende activiteiten. Daarnaast menen we dat we als clubleden, naast de geplande activiteiten, elkaar op moeten zoeken. Dat kan via Social Media, maar natuurlijk ook ‘live’.

Het bestuur van OK wil graag een voorzetje geven: wij zijn op zoek naar mensen die, als bestuurs- of commissielid, een bijdrage willen leveren aan ons netwerk. Dat kan als lid van de kascontrolecommissie (1x per jaar), maar ook als bestuurslid (gemiddeld 1x per maand vergaderen + extra activiteiten) of als medeorganisator van een evenement (1 of meerdere keren per jaar). Probeer het gewoon eens en bekijk in het voorjaar of je de klus wel/niet wilt continueren. Zakelijke drukte en privé beslommeringen kunnen je soms doen besluiten om een stapje terug te doen. Zo is er ook binnen het bestuur een wisseling. Hanneke heeft in april jl aangegeven graag lid te blijven, maar geen drukke bestuursfunctie te kunnen combineren met de dagelijkse gang van zaken.
Daarbij hebben we hulp gekregen van Ellen Koning (Villa Vormgeving)  om onze website te onderhouden, hier zijn we dan ook heel erg blij mee!

Initiatieven vanuit de leden worden enorm gewaardeerd. Zo werden wij onlangs benaderd door onze leden Monique Dekker en Alleke Zwaan om op 1 oktober a.s. een netwerk-evenement “Proeven en Pitchen” voor onze leden te organiseren. Zo zien wij het graag: Ondernemend Koggenland is er namelijk voor en door leden om SAMEN een krachtig en waardevol Ondernemend Koggenland te kunnen zijn.  Meer informatie over dit evenement volgt binnenkort.

Na een energie vragende opstartfase willen we tijdens de komende evenementen, meer dan voorheen, de nadruk leggen op het netwerken. Echt met elkaar kennismaken, weten van elkaar wat je doet. Graag nodigen we jullie uit om tijdens de gala avond een korte presentatie te geven (max. 5 leden). Interesse ? We horen het graag via info@ondernemendkoggenland.nl.

De Social Media dag is inmiddels achter de rug en werd door 8 leden heel positief en leerzaam ervaren.

Agenda:
10/09:   Bedrijfsbezoek Deen, met aansluitend een lunch bij Brasserie De Grost
01/10:   Proeven en Pitchen, een netwerk-evenement georganiseerd door leden
12/11:   Fiscaal advies en een wijnproeverij in het  Brakenkerkje Obdam
11/12:   Gala avond, walking dinner bij Brasserie De Grost in Grosthuizen

Nieuwe rubriek:  Opmerkelijk Koggenland
Steek jij je nek ook wel eens boven het maaiveld uit ? Wil je laten zien dat je uniek bent in je vak ?
Klim dan ‘in de pen’ en schrijf een column voor onze nieuwe rubriek ‘ Opmerkelijk Koggenland’.

Wij kijken alvast uit naar onze volgende netwerkbijeenkomst.

Met vriendelijke groeten,
Bestuur Ondernemend Koggenland