Selecteer een pagina
Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Marketing: do’s and don’ts

18 maart | 19:45 - 22:30

Marketing is het jaarthema van Ondernemend Koggenland. Veel ondernemers vinden marketing best leuk, maar het veroorzaakt ook wel eens jeuk. Waar moet je beginnen? Waar haal je de tijd vandaan? Je mist wat inspiratie en creativiteit. Hoe vaak en waar moet je zichtbaar zijn? Wat zijn de nieuwste trends? Allemaal zaken die dit jaar aan de orde komen.

Interactieve lezing
Op 18 maart 2024 duiken we met een interactieve lezing in de wondere wereld van de marketing. Deze interactieve avond wordt gegeven door ons bestuurslid Samantha Nell-Wulf. Zij is expert op het gebied van marketing en communicatie. Na haar studie Bedrijfskundige economie, met marketing als afstudeerrichting, heeft zij 10 jaar lang ervaring opgedaan in verschillende sectoren. Eerst in de financiële wereld als consultant en later bij T-Mobile en Delta Lloyd. In 2013 zette zij de stap naar het ondernemerschap en sindsdien is zij, onder de naam Loft25, actief op het gebied van marketing, communicatie en events. Zij helpt ondernemers (ZZP’ers en MKB’ers) en corporates met hun marketing en communicatie. “Zoals je een boekhouder inhuurt voor je financiële zaken, huur je mij in voor marketing en communicatie.”

Wat gaan we doen?
Marketing begint niet met een lukrake post op een willekeurig social media platform, maar met een strategie. Termen die hierbij horen, zijn: missie, visie en kernwaarden. Kijkend naar trends en concurrentie kan je een zogenaamde SWOT-analyse maken. Daarbij kijk je naar de sterke en zwakke punten van je bedrijf, de kansen en de dreigingen in de markt. Dit helpt om jouw Unique Selling Point (USP) helder te krijgen. Wat maakt jouw (bedrijf) uniek? Waarom moeten klanten bij jou zijn, en niet bij een ander? Als bovenstaande helder is, kan je verder met je marketingplan. Hier staat de marketingmix centraal. En dan…is het tijd om de strategie om te zetten in actie oftewel: communicatie. Dat kan zowel online als offline zijn. En online zijn er weer tal van mogelijkheden: website, LinkedIn, Facebook, Instagram, TikTok etc. Waar begin je? Waar haal je de tijd vandaan? Tijdens deze avond geef ik enkele praktische weetjes en tips. En uiteraard is er ruimte om je vragen te stellen.

Nieuw bij Ondernemend Koggenland zijn de rondetafelsessies. Dat betekent dat we na deze interactieve marketingavond naar huis gaan met een werkboekje. Op 25 april 2024 hebben we ’s avonds een rondetafelsessie en gaan we dieper in op jouw bedrijf en jouw marketing.   

Programma
19.45 – 20.00 Inloop
20.00 – 20.10 Welkomstwoord
20.10 – 21.30 Marketing strategie, marketing plan…en dan?
21.30 – 21.45 Q&A
21.45 – 22.30 Netwerkborrel

Locatie
Deze avond vindt plaats in:
Café De Ridder
Kerkebuurt 171
1647 ME Berkhout


Aanmelden en kosten
Ben je lid van Ondernemend Koggenland en wil je graag bij deze avond aanwezig zijn? Meld je dan aan via info@ondernemendkoggenland.nl

Introducés zijn van harte welkom. Wij vragen hiervoor een bijdrage van 25 euro. Voor meer informatie en aanmelden kan je terecht op info@ondernemendkoggenland.nl

Gegevens

Datum:
18 maart
Tijd:
19:45 - 22:30