Selecteer een pagina

Bedrijfsbezoeken met amuses 20-09-17

Om 18:20 stond ik klaar. Klaar voor de bedrijvenbezoeken van 2017. Vorig jaar was ik niet mee geweest, dus ik was heel benieuwd. En ik vond het echt heel leuk en leerzaam.

Wij, ondernemende dames uit Koggenland, mochten op bezoek komen bij Nicolet Kunst, Floor Egmond Heddes, Marja Keizer, Mariette Schipper en Mascha Lapien, in 5 rondes.

1e en 2e bezoek 19:00-19:30 en 19:30-20:00: The Travel Club, Nicolet Kunst, Foola Beaty, Floor Egmond-Heddes

Het eerste bezoek was gesplitst, één groep ondernemers ging eerst naar Floor en de andere groep ging eerst naar Nicolet, vanwege de grootte van de bedrijfsruimtes.


Ik zat in de groep die eerst bij Floor te gast was. Er ging een wereld voor mij open, een wereld waar ik gelukkig nog niet mee te maken heb gehad, cosmetische en medische tatouages. Wat een dankbaar ambacht, want de missie van Floor, is het geven van zelfvertrouwen aan vrouwen die te maken hebben gehad met borstkanker. Floor gaf een demonstratie op een stuk varkenshuid en binnen 10 minuten, was er een heel geloofwaardig beeld van een tepel getatoueerd. Heel mooi en natuurlijk. Tussendoor werden wij verrast met een heerlijk amuse, verzorgt en klaargezet door Vanessa en Martin Bijtjes van Brasserie de Grost. Smullen!


Na deze indrukwekkende demo, reden we naar Nicolet Kunst van The Travel Club.

Met veel vuur en enthousiasme vertelde zij over hoe haar onderneming is ontstaan en wat haar meerwaarde is: het persoonlijk contact, snel schakelen als dingen mis gaan en iets extra’s bieden, even een stapje meer doen. En weer was er een heerlijke amuse, voor ons klaargezet, kalfvlees met heerlijke kruiden. Voor de vega’s onder ons was er natuurlijk ook een heerlijke groenten amuse.

 


3e, bezoek: van 20.00 tot 20.30 uur: Fietswereld Keizer, Marja Keizer

Bij Marja kwamen wij allemaal weer samen, in de fietsenwinkel in De Goorn. Onder het genot van een smuldessert en heerlijke sapjes, luisterden we naar het verhaal van de onderneming Keizer Tweewielers. Een verhaal vol wisselingen van onderneming, van ondernemersgeest en enthousiasme. De winkel is inmiddels gesloten, omdat Marja zich opmaakt voor een nieuw avontuur: fietsverhuur voor ondernemingen, particulieren en evenenmenten. Haar man werkt als mobiele fietsenmaker en rijdt in een compleet ingerichte werkplaatsbus door heel het land. Een mooie combi!


4e en 5e bezoek van 20.45 tot 21.15 uur: Fortune, Marriette Schipper, Lapien Organizing, Mascha Lapien

Mmmm, ik ruik koffie! Daar ontkom je niet aan als je bij Marriette Schipper binnenloopt. Fortune Koffie levert koffieautomaten met de lekkerste koffie, op maat: een snel bakkie, een versgemalen bakkie of een filterbakkie allemaal van hoge kwaliteit (binnenkort ook met hun eigen merk koffiebonen). Fortune is een franchise-formule, die door heel Nederland zit. Marriette en haar man staan garant voor snelle service, regelmatig contact en onderhoud en meedenken bij de wensen van de klant. En… een lekker bakkie! We konden 2 soorten kofiie proeven en als extra was daar nog de amuse Coffee-brulée.

 


Na dit lekkers mochten we plaatsnemen bij Mascha Lapien, van Lapien organizing, die haar bedrijf presenteerde bij Fortune, omdat zij geen eigen bedrijfsruimte heeft. Zij komt bij mensen thuis. Mascha is Ontrommelcoach en weet heel goed hoe ze overzicht kan creeren. En dat talent wil ze graag delen met ons ondernemers en particulieren (die bijvoorbeeld een ouder hebben, wiens huis opgeruimd of leeggeruimd moet worden). Voor iedereen die ontspannen en opgeruimd wil leven, zowel in zijn omgeving als in zijn hoofd, want volgens Mascha gaat dit samen en het is te leren!

Onder het genot van een wijntje hebben we na deze enthousiaste en inspirerende presentatie nog even nagepraat en hoe leuk is het dan weer om kennis te maken met elkaar en te horen wat de ander doet.


Als laatste wil ik nog noemen Brasserie de Grost. De amuses van de avond werden door de Brasserie verzorgd en ik kan niet anders zeggen: Klasse!
Heerlijkehapjes, de Brasserie is goed op de kaart gezet!

 

 


Rest mij nog al onze medeonderneemsters te bedanken voor het openstellen van jullie bedrijf en de goodybags, koekjes en info die we mochten ontvangen. Mijn conclusie over deze avond: zeer geslaagd en volgend jaar weer!

 

Heleen Verduin

Galavazi & Verduin, psycholoog en trainer.