Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Bedrijfsbezoek Jumbo Monique

2 april 2019

 

Datum 2 april 2019

Door de eigenaresse Monique Ravenstijn werden we hartelijk ontvangen in het Jeelink café.

Na de koffie en Bosche bol vertelde Monique haar levensverhaal. De wand in haar kantoor is behangen met diverse foto’s en krantenknipsels van haar voorouders tot en met heden. Monique komt uit een echt ondernemersgezin.

Monique is echter niet ‘zo maar’ een supermarktmanager die als franchiser aan de slag is gegaan, nee, Monique is een ondernemer die het concept Jumbo gebruikt voor haar geheel eigen wijze van werken.

Monique gaat voor duurzaamheid, voor circulaire economie, voor het bieden van kansen aan kleine regionale en lokale tuinders en ze meent dat de supermarkt ook een sociale rol vervult. Haar filosofie is te lezen op www.jeelink.nl

Daarnaast kan ze zeer bevlogen vertellen over haar kijk op de wereld en hoe ze die elke dag in haar werk weet uit te dragen.

Een lezing van haar geeft energie ! Echt geweldig te ervaren hoe je, aan de ene kant, vast zit aan een grote supermarktketen en daar, aan de andere kant, volledig een eigen draai aan kunt geven. Inspirerend voor al onze leden.

Tijdens haar presentatie blijkt dat het harde werken en winkeltje spelen in  haar genen zit. Ze geeft aan dat je zelf niet alles kan doen en dingen los moet laten door je personeel verantwoordelijkheid te geven. Dit vindt zij best moeilijk. Echter het personeel leert van gemaakte fouten waardoor uiteindelijk het gewenste doel van Monique sneller worden bereikt

Monique zag dat haar ondernemingen een prachtig platformen kunnen zijn om veel mensen te bereiken. De missie van Monique staat voor toewijding, eigenheid, ontwikkeling en openheid. Monique wil een supermarkt  die een plek die voor ontmoetingen en verbinding staat. En dat probeert ze ook in de winkel uit te stralen. In Jeelink is die gedachte goed terug te zien. Jeelink is in het leven geroepen om mensen, bedrijven en producten met elkaar te verbinden.

Het kantoor van Monique is bewust voor in de winkel gemaakt zodat iedereen haar herkend en zij snel contact kan hebben met haar cliënten en personeel.

In het Jeelink café, ook voor in de winkel, kunnen  de cliënten koffie met elkaar drinken en een praatje met elkaar maken. Voor de kinderen worden op de woensdagmiddag regelmatig workshops georganiseerd.

Jeelink staat ook voor eerlijke en lokale producten en biedt de mogelijkheid voor de klant om een steentje bij te dragen aan de voedselbank. Volgens de visie van Monique zullen de komende 10 jaar het landschap van supermarkten meer veranderen dan dat wij nu kunnen inschatten. Blurring en het omnichannel aanbieden van producten en diensten zijn hier slechts een begin van. De supermarkt neemt steeds meer de plaats in van een bezoekerscentrum. Naast het doen van de boodschappen, gaat men er koffie drinken, eten, maar ook bewegen. Maatschappelijke loketten zullen meer regel dan uitzondering zijn. De focus komt steeds meer te liggen op lokaal, puur en vers waarvan de herkomst bekend is. De consument wil wat dit betreft geïnformeerd, geïnspireerd en verrast worden. Men wil kennis opdoen die niet zo snel online verkrijgbaar is. Door de invoer van de participatiewet komt er een veel grotere druk te liggen op het personeelsbeleid. Dit brengt veel kansen, maar het vraagt ook om een ander competentieraster van de ondernemer. Voor de meeste ondernemingen zou dit een bedreiging kunnen zijn, maar Jumbo Monique ziet dit als kans.

Tijdens de rondleiding in haar winkel viel het ons op dat het grote assortiment er heel netjes en schoon uitziet. Mooie ruimen paden, gelegenheid tot zelfscanning enz. 

Ze eindigt deze ontmoeting met ons door een stukje tekst te lezen uit haar boek; “Hoe dan. Zoek je eigen superkracht “

We hebben een zeer inspirerende middag gehad en wensen Monique heel veel succes met haar prachtige Jumbo winkels.

Gegevens

Datum:
2 april 2019
Nieuw paswoord aanvragen
Geef je e-mail adres in. Een nieuw paswoord wordt naar je mailbox gestuurd.